Kakaós csiga II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 3 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 1 + 1.5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 3 + 8 dkg porcukor
- 1 csomag vanillincukor
- 2 tojássárgája
- 3 + 8 + 3 dkg lágy margarin vagy vaj
- egy csipet só
- 4 evőkanál kakaó
Elkészítés
Az élesztőt a kockacukorral 1 dl langyos tejjel és - a teljes mennyiségből elvett - egy evőkanál liszttel elkeverjük, meleg helyen megkelesztjük, felfuttatjuk. 1,5 dl langyos tejben elkeverünk 3 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, 3 dkg olvasztott langyos margarint és a sót. A liszthez hozzáadjuk a kovászt és a tojásos keveréket, melyet szép hólyagosra kidolgozunk. Letakarva meleg helyen kb. 40 percig kelesztjük. Habosra keverünk 8 dkg margarint, 8 dkg porcukorral, majd beledolgozzuk a kakaót. A tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, átgyúrjuk, 0,5 cm vastag téglalapra nyújtjuk, melyet kakaós margarinnal kenjük meg. Szorosan feltekerjük és 3- 4 cm széles darabokra vágjuk. A csigákat kikent tepsire helyezzük, tetejüket olvasztott margarinnal kenjük. 200 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.